Steve Jobs – blasfemiatorul


Motto:

„Atunci când soarele apune în cultură, chiar și piticii au umbre lungi.” (Karl Kraus).

Moartea lui Steve Jobs

       Grupurile sau sectele ”deschise” precum EST, Forum, Landmark Forum, LifeCoaching sunt grupuri de dezvoltare personală și denumite de către psihologi ca grupuri de tip ”maverick”. Aceste grupuri nu răspund înaintea niciunei autorități sau organizații profesionale precum nici înaintea comunității și consideră că nici liderii lor și nici acțiunile lor nu trebuie să fie făcute răspunzătoare în vreun fel sau altul atunci când un membru al lor este vătămat emoțional sau fizic: mai mult decât atât, iluminarea majorității înrolaților este văzută ca acoperind riscurile individuale, particulare. Principala lor armă este persuasiunea iar dovada cea mai clară a faptului că în cadrul lor se practică „controlul mental” este faptul că atragerea de noi membri exclude cu desăvârșire consimțământul informat. Dintr-un astfel de grup a făcut parte și celebrul om de afaceri din domeniul calculatoarelor, Steve Jobs, decedat în anul 2011.

Scopul acestei pagini nu este acela de a înșirui performanțele în bussiness și celebritatea lui Steve Jobs, ci acela de a arăta ceea ce nu îi este cunoscut publicului larg din România despre Steve Jobs. Steve Jobs a aderat la spiritualismul sau mai bine spus la amalgamul filozofic și pseudoreligios, patentat de guru Werner Erhard [expus pe larg în articolele acestui blog], un spiritualism care, concis, promovează confuzia ca fiind ”cunoaștere naturală”, neagă divinitatea lui Hristos și susține două idei contradictorii:

1. că după moarte nu mai urmează nimic și prin urmare omul trebuie să facă orice pentru atingerea plăcerii și satisfacției în lumea aceasta, MÂINE ESTE AZI! Nu există bine sau rău. Dumnezeu nu există.

2. că prin participare la Forum, individul poate trăi acea iluminare realizată de guru Erhard care, deși a refuzat să ofere vreun indiciu despre aceasta, totuși nu pregeta să se numească în fața angajaților și adepților săi ca fiind Dumnezeu. Această a doua idee vizează automântuirea omului și dumnezeirea sa, având puternice influențe nu numai în orientalism dar și în Scientologie și este opusă nimicului absolut, vezi prima idee.

Din păcate, grupul lui Werner Erhard și derivatele acestuia din întreaga lume au încercat și încearcă o puternică legitimare, prin atragerea unor celebrități din viața politică, culturală și nu la urmă din lumea afacerilor.

Tactica folosită de aceste grupuri este aceea de a suprapune două aspecte diferite: acela  al succesului în afaceri, în cazul lui Steve Job, și susținerea ”ex-cathedra”  [animată de ”rădăcini contraculturale”, cum recunoaște chiar Steve Jobs] a unor ”adevăruri” despre viață și mai ales despre moarte: un fel de apologie a morții, văzută ca o valoare importantă, dar în maniera ușor de recunoscut, a unei conștiințe de grup în care VOCEA dominantă a fost aceea a unui om acuzat de fraude majore, de abuz conjugal, de violență fizică asupra membrilor familiei și incest, toate acestea purtând un nume inconfundabil, Werner Erhard.

Așadar, dacă Steve Jobs a avut succes în afaceri asta nu înseamnă că acest aspect al vieții sale profesionale validează viziunea sa asupra vieții, formată la FORUM-ul EST. Steve Jobs a devenit portdrapelul pseudoreligiei EST [Erhard Seminars Training], conștient sau nu.

Discursul său ținut, cu ceva timp înainte de a muri, cu ocazia absolvirii unui nou ciclu de studenți de la Universitatea Stanford, conține un mesaj structurat în trei povești, toate cu învățăminte, per ansamblu un conținut bun, dar fără să lipsească un mesaj specific:

”…Nimeni nu vrea să moară. Nici măcar oamenii ce vor să ajungă în rai, nu vor să treacă prin moarte pentru a ajunge acolo… și totuși moartea e destinația finală pentru noi toți. Nimeni nu a reușit să o ocolească, și așa și trebuie să fie, pentru că Moartea e cel mai probabil cea mai bună invenție a Vieții. Este agentul de schimbare al Vieții. Curăță ”vechiul” pentru a face loc ”noului”. Acum, ”noul” sunteți voi, dar cândva, nu mult de acum încolo, treptat veți deveni ”vechiul” și veți fi eliminați. Îmi pare rău că sunt atât de dramatic, dar este adevărat…”

Pentru mulți el a devenit aproape un zeu, un idol! Și totuși, Steve Jobs dacă poate fi considerat un model, în afară de acela – incontestabil- al afacerilor și în care a excelat în maniera tipic americană [a băiatului descurcăreț dar fără prea multă carte], în schimb ca  mesager al spiritualității EST, el poate fi văzut doar ca un model al alienării, al negării și nu la urmă al batjocoririi credinței creștine – un curent tot mai des întâlnit de la finele secolului 20, ca rezultat agresiv al unui tip anume al subculturalității americane, pseudoreligia, mișcările flower-power, LSD, mișcările potențialului uman etc… un rezultat întreținut de ambientul unei societăți de consum mamut. Desigur că fiecare om este liber să cugete și să trăiască așa cum vrea, însă asocierea acesta dintre pasiunea până la nebunie pentru o afacere și susținerea de pe poziția de adevăr a axiomei că ”Moartea este cea mai bună invenție a Vieții” este pecetea clară al filozofiei absurde. Adevărul neplăcut pentru fanii acestuia și trist pentru el, este că spiritual, Steve Jobs este un produs al Forumului EST.

El avea să moară în anul 2011. O vreme chiar crezuse că operația de cancer la pancreas îl salvase și că va mai apuca multe ”decade”, însă n-a fost așa.  Nicio clipă el nu s-a rugat la Dumnezeu. Mai mult, l-a ironizat prin spoturi publicitare. Și moartea, pe care el o preamărea, l-a învins. Steve Jobs nu este deloc un exemplu de urmat din punctul de vedere al sistemului de convingeri îmbrățișat.

Urmărind cu atenție discursul acestuia, am observat că el a pendulat între apologia propriei persoane și aceea a morții. Viziunea sa este un săracă, prioritățile sale încadrându-se perfect în acea piramidă a lui Maslow, a unei viziuni antropozofice. Afacerile sale în domeniul calculatoarelor au fost idolul vieții sale. Steve Jobs a murit sărac spiritual, întrucât nu a cunoscut iubirea creștină, acea iubire care te îndeamnă nu să trăiești în locul aproapelui dar să-ți iubești aproapele la fel cum Iisus Hristos ne-a iubit pe noi, fiind pregătit pentru sacrificiul suprem, doar ca persoana iubită să fie bine, să trăiască. Nu am auzit nicio clipă cuvântul sacrificiu. Am asistat la o laudă a propriei persoane, la o înșiruire a suișurilor și coborâșurilor din cariera sa care se transformau ulterior în suișuri și mai înalte datorită abilităților sale, și în rest prea puțin altceva.

În speech-ul său, Steve Jobs vorbește foarte puțin despre soția sa și despre familie, totul este doar despre firmele sale, despre succesele sale, despre eșecurile sale. Totul se învârte aici – satisfacția de a fi făcut ceva ce nu a făcut nimeni, de a fi reușit acolo unde alții nici nu s-au gândit să încerce Însă Steve Jobs a respins darul cel mai de preț, mântuirea prin Hristos, viața veșnică. La ce folos toată zbaterea sa? Pentru orice creștin el este un model al irosirii, al faptului că omul, oricât de priceput ar fi, va fi învins de moarte și numele său va fi șters în generațiile ce vor urma mai devreme sau mai târziu.

Lui Steve Jobs i-a revenit boala fiindcă a ales să trăiască în afara Vieții care este Hristos! Moartea nu este nici pe departe invenția Vieții, așa cum a ”decretat” el acest ”adevăr” înaintea tinerilor absolvenți ai Universității din Stanford. Afirmația aceasta este o minciună, și faptul acesta nu poate fi șters doar pentru că mesagerul ei se bucură de o celebritate mondială. Moartea este rezultatul nesupunerii și al răzvrătirii din grădina Edenului, iar părintele Morții este Lucifer. Cine îl va lua ca model spiritual pe Steve Jobs, va sfârși tot ca el. O poveste de viață extrem de tristă, a unei alegeri în cunoștință de cauză sau poate a unui manipulări; un afacerist isteț, al cărui nume a fost furat după moartea acestuia, de către grupurile pseudoreligioase patentate de acel straniu guru, Werner Erhard, pentru a-și legitima viziunile bolnave asupra vieții, a morții și a însuși lui Dumnezeu.

SPIRITUALITATEA LUI STEVE JOBS

În jurul vârstei de 20 de ani, aflat în căutarea iluminării, Steve Jobs a petrecut câtva timp la o mănăstire ZEN din nordul Californiei. El dorea să rămână acolo și să nu mai continue cu Apple. Dar prietenul său apropiat și preot Zen Kobun Chino Otogawa i-a spus că ar putea să le facă pe ambele. [http://religion.blogs.cnn.com/2013/08/17/the-faux-religion-of-steve-jobs/comment-page-9/]

Steve Jobs a călătorit în India împreună cu un prieten de facultate, Daniel Kottke, în căutarea iluminării spirituale. S-a întors de acolo budist convins, cu capul ras și purtând haine indiene tradiționale. În aceea perioadă el a experimentat și unele droguri, declarând de altfel că experimentarea sa cu LSD a  fost “unul dintre cele două sau trei cele mai importante lucruri pe care le-am făcut” [What the Dormouse Said: How the Sixties Counterculture Shaped the Personal Computer Industry, John Markoff, 2005]. El avea să afirme că aceia care nu-i împărtășesc ”rădăcinile sale contraculturale” nu-i pot înțelege în totalitate modul său de gândire.

Căutările sale spirituale aveau să se împlinească sub bagheta acelui guru atât de controversat, Werner Erhard, cunoscut și ca ”fuhrerul EST” sau dumnezeul anilor 1970.

”Steve Jobs și cei care l-au urmat la acel moment, de la Apple, s-au implicat total în învățăturile lui Werner Erhard. Formarea EST a definit total stilul de viață al lui Steve Jobs “, la data aceea, iar cei care au vrut să fie ca el l-au urmat în practicarea filozofiei EST.” [http://healthypursuits.hubpages.com/hub/Radical-Honesty-To-Tell-The-Truth-Or-recycling-Werner-Erhard-and-EST; Outrageous Betrayal: The Real Story of Werner Erhard from Est to Exile]

”Dacă unii îi deplâng pierderea vorbind despre el ca despre un antreprenor de succes și un vizionar tehnologic, avocații pro-familia  și-l amintesc pe CEO Steve Jobs pentru două motive, contradictorii: poziția sa fără compromis împotriva pornografiei pe iPhone și poziția favorabilă a companiei sale în favoarea căsătoriilor gay. [CALIFORNIA, 6 Octombrie, 2011 LifeSiteNews.com]

Suporterii căsătoriilor tradiționale (heterosexuale) au fost surprinși de opoziția fățișă a companiei acestuia la amendamentul nr. 8 al constituție statului California care, definește căsătoria ca pe o uniune dintre un bărbat și o femeie. Apple a donat suma de 100.000 USD pentru o campanie îndreptată împotriva acestui amendament.” [http://www.lifesitenews.com/news/steve-jobs-remembered-for-his-stance-against-porn-on-iphone ]

Și asta nu este totul: în articolul intitulat, ”The faux religion of Steve Jobs”, [Opinion by Brett Robinson, Special to CNN http://religion.blogs.cnn.com/2013/08/17/the-faux-religion-of-steve-jobs/comment-page-9/ ] atrage atenția următoarea informație: ”Logo-ul Apple, Mărul din Grădina Edenului, este una dintre multele parodii religioase la adresa Creației. O reclamă iPhone din 2007 cu sloganul ”Credința înseamnă să atingi” își bate joc de istoria biblică în care apostolul Toma, avea nevoie să atingă rănile lui Hristos pentru a crede în Înviere„ [deși Iisus Hristos a spus ”Ferice de cei care cred fără să vadă!”].

Similar, apostolii iPhone manifestă aceeași nevoie ceea ce a dus la lansarea a ceea ce ei  au numit ”Jesus phone” [comparând iPhone cu a doua venire a lui Iisus Hristos – http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Jesus%20Phone  ].

În același articol se pomenește de asemenea și de ridicarea unei statui lui Steve Jobs în anul 2011 în Budapesta precum și de faptul că Steve Jobs a combinat munca sa cu metafizica EST [Erhard Seminars Training].

Steve Jobs a avut și o latură întunecată, puțin cunoscută publicului: îi teroriza pe inginerii care lucrau pentru el; îi chestiona pe angajați cu întrebări ”Când ți-ai pierdut virginitatea?”, ”Sau de câte ori ai luat LSD?” în timp ce el cânta ”Gobble, Gobble, Gobble!” [From the love child he denied to the temper that terrified his staff, the dark side of the iPod god Steve Jobs, Tom Leonard, 26.08.2011/Dailymail ]

Steve Jobs, deși budist, a afirmat că Apple a fost primul computer care a utilizat mouse-ul, iar lucrul acesta a fost demonstrat în instanță, că nu este tocmai așa, atunci când el a dat în judecată Microsoft pe motiv că aceștia i-au furat tehnologia! În realitate, Steve Jobs a furat tehnologia de la Centrul de Cercetări Xerox din Palo Alto [omul de știință în calculatoare, Douglas Engelbart fiind acela care a inventat mouse-ul], locul unde a fost inventat și conceptul windows. Lucrul acesta a fost demonstrat cu ușurință în instanță.

Minciuna a ocupat, din păcate, un loc important în viața antreprenorului Steve Jobs.

SURSA: https://innerlandmarkeducation.wordpress.com/moartea-lui-steve-jobs/
[preluat cu permisiunea autorului]
Recomandăm doar articolele preluate (momentan).

Doar comentarii pertinente și la obiect

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s